31 Avg 2019

Člani športnega druaštva BUM iz Grosupljega smo v soboto, 15. 6., na odbojkarskem parku na igrišču OŠ Brinje izpeljali rekreativni turnir v odbojki na mivki. Turnirja se je udeležilo 12 ekip, ki so se pomerile v mešanih dvojicah. Prvo mesto je zasedla ekipa iz OŠ Žalna, druga je bila ekipa ŽŽ, tretji pa sta bili Luna in Lara iz ekipe Aškerčeva.

Turnir je imel tudi ekološko noto, saj so naši najmlajši člani očistili strugo Grosupeljščice od naselja “Dahovo” vse do Toplotne postaje na Bevkovi. Poleg tega smo – tako kot je že praksa na vseh naših prireditvah uporabili vračljive kozarce za večkratno uporabo Pucicup, s tem smo zmanjšali plastične odpadke kar za 70 %, pri PuciCup-u pa obljubljajo, da bomo naslednjič že lahko uporabljali tudi pribor in krožnike za večkratno uporabo, s čimer bomo zmanjšali plastične odpadke za 90 % v primerjavi s prireditvami, kjer uporabljajo pribor in kozarce za enkratno uporabo.

ŠD bum je ekološko usmerjeno društvo, ki poleg spodbujanja športa za stare in mlade močno poudarja in ozavešča tudi pomembnost ohranjanja okolja. Zahvaljujemo se Tim-gradu Grosuplje, Pekarni Grosuplje, Zobni d.o.o, 1K avto d.o.o., HK Photography, Borštnik d.o.o, Pucicup-u, Občini Grosuplje in Primc Grill-u. 

(Članek je del vsebine julijskega/avgustovskega glasila Grosupeljski odmevi)

ŠD BUM Grosuplje